Collecting Moments

Live life with no excuses, travel with no regret ! ! !

Zo zorg je voor een leuke vakantie!

Zo zorg je voor een leuke vakantie!

Als je van plan bent om binnenkort op vakantie te gaan, dan is het zeer aan te raden om alvast te beginnen met de voorbereiding. Ben je van plan om naar een land te gaan of mogen het er ook meerdere zijn. Mocht dit tweede het geval zijn, dan zou je eventueel naar Italië en België kunnen gaan. Beide landen hebben namelijk een rijke geschiedenis, unieke cultuur en prachtige landschappen.

 

Wat kun je doen in Italië?

Italië staat onder andere bekend om haar rijke geschiedenis. Zo is Rome een echte wereldstad die je ooit in je leven bezocht moet hebben. Naast Rome zou je eventueel ook naar Florence of Venetië kunnen gaan. In diverse Italiaanse steden kun je genieten van heerlijke wijnsoorten en zwemmen in de Middellandse Zee. Mocht je graag in de zee willen zwemmen dan dien je wel het juiste moment voor de reis uit te kiezen. Mocht je niet tijdens het hoogseizoen willen reizen dan kun je het beste voor een wat zuidelijker plek kiezen. Hier heb je namelijk aanzienlijk meer zonuren. Mocht je met het gezin op vakantie willen gaan dan kun je het beste kiezen voor een camping Italie

 

Dit is waarom je naar België zou moeten gaan!

België staat wereldwijd om een aantal dingen bekend. Zo wordt hier erg lekker bier gebrouwen, lekkere chocola gemaakt en bovendien heeft het land prachtige stukken natuur. Hierbij kun je onder andere denken aan de Ardennen. Mocht je naar een camping Belgie willen gaan dan is het ook zeer aan te raden om het historische Waterloo te bezoeken. Mooie steden die je eventueel zou kunnen bezoeken in België zijn Brugge en Gent. 

 

Waar ga je eerst naartoe?

Als je graag naar België en Italië wilt gaan dan dien je de verkeersdrukte goed in de gaten te houden. Bepaal aan de hand hiervan naar welke plek je het beste eerste zou kunnen gaan. Als je van plan bent om tijdens een zeer drukke periode te gaan, dan kun je het beste eerst naar België gaan. Zet vanaf hier later je reis voort naar Italië en voorkom daarmee dat je lang in de file komt te staan.  Het is overigens ook verstandig om goed na te denken over de plekken waar je wilt tanken. In Nederland is het in vergelijking met andere landen namelijk stukken duurder. Je kunt hier daarom erg gemakkelijk geld mee besparen. Dit geld kun je vervolgens extra uitgeven tijdens je reis.

 

Geef een reactie

Next Post

Vuurwerk fotograferen? Lees eerst deze tips!

vr dec 30 , 2022
Het fotograferen van vuurwerk levert zeer mooie foto’s op. Wel is het soms lastig om het vuurwerk goed op de foto te krijgen. Of je nu een beginner bent met het fotograferen van vuurwerk of dat je foto’s van de afgelopen jaren niet zo goed zijn gelukt als je gehoopt had, in deze blogpost krijg […]