Collecting Moments

Live life with no excuses, travel with no regret ! ! !

Vuurwerk fotograferen? Lees eerst deze tips!

Vuurwerk fotograferen? Lees eerst deze tips!

Het fotograferen van vuurwerk levert zeer mooie foto’s op. Wel is het soms lastig om het vuurwerk goed op de foto te krijgen. Of je nu een beginner bent met het fotograferen van vuurwerk of dat je foto’s van de afgelopen jaren niet zo goed zijn gelukt als je gehoopt had, in deze blogpost krijg je tips waar iedereen wat aan heeft!

Is het je eindelijk gelukt om met deze tips geweldige vuurwerk foto’s te maken? Print dan je mooiste resultaten uit om later nog te kunnen bewonderen. Gebruik hiervoor inkt van goede kwaliteit. Ga bijvoorbeeld voor epson cartridges of inktcartridges canon.

Statief en afstandsbediening

Om scherpe, niet bewogen foto’s te krijgen, is het een grote tip om gebruik te maken van een statief. Dit komt omdat de sluitertijd door het weinige licht in de nacht best lang is en dan is het dus moeilijk om de camera op één en dezelfde plek te houden met je handen. Heb je een statief, dan ben je al goed op weg. Maar, je foto’s kunnen vervolgens weer onscherp worden wanneer je iets te hard de knopjes op je camera indrukt. Een grote tip is daarom om een afstandsbediening aan te schaffen waarmee je de camera bestuurt zonder hem te hoeven aan te raken.

Kies je lens en vermijd filters

Daarnaast zijn er in de wereld van de fotografie veel verschillende soorten lenzen. Wil je naast het vuurwerk ook een deel van de omgeving op de foto krijgen? Dan is het slim om voor een groothoeklens te gaan. Focus jij je foto’s liever op het vuurwerk zelf? Ga dan voor een telelens. Ook kun je een zoomlens gebruiken zodat je kunt inzoomen wanneer je dit wilt en je je foto’s achteraf niet bij hoeft te snijden.

Daarnaast moet je bij het fotograferen van vuurwerk filters vermijden. Dus haal het UV filter ook van je camera af. Deze kan zorgen voor rare reflecties waardoor je foto’s al niet meer te gebruiken zijn en dit is erg zonde! Daarnaast kun je je camera het beste op de manuele stand zetten en vervolgens je diafragma, ISO-waarde en sluitertijd zelf instellen.

Wat is de beste locatie?

De beste locatie voor het fotograferen van vuurwerk is voor iedereen verschillend. Wel is het een goede tip om voor een rustige locatie aan het water te gaan. Door de weerspiegeling van het vuurwerk in het water krijg je zeker geweldige foto’s! Wil jij mooie heldere foto’s maken? Zorg er dan voor dat je niet te laat begint met fotograferen. Later op de avond kunnen er namelijk vervelende kruitdampen in de lucht hangen. Veel succes! 

Geef een reactie

Next Post

Meer in beweging komen met padel

vr jan 6 , 2023
  Overgewicht is een groot probleem in de Westerse wereld en dit is ook het geval in Nederland. Steeds meer mensen hebben overgewicht en dit is natuurlijk erg ongezond voor het lichaam. Het is belangrijk om van het overgewicht af te komen en dat kan natuurlijk op verschillende manieren. Een gezonde levensstijl is hierbij van […]