Collecting Moments

Live life with no excuses, travel with no regret ! ! !

De 10 beste plekken om te bezoeken tijdens jouw stedentrip naar Porto

De 10 beste plekken om te bezoeken tijdens jouw stedentrip naar Porto

Het valt niet te ontkennen dat Porto een stad is die veel te bieden heeft. Van de prachtige architectuur en de rijke geschiedenis tot het heerlijke eten en het bruisende nachtleven, er is voor elk wat wils in deze charmante Portugese stad. Als je een Stedentrip Porto plant, is hier de top 10 plekken die je absoluut moet bezoeken.

1. Treinstation São Bento

Een van de eerste dingen die je opvallen aan Porto is de prachtige architectuur, en het treinstation São Bento is daar een perfect voorbeeld van. Het station is gebouwd in 1916 en is versierd met 20.000 blauwe en witte azulejo tegels, waarop scènes uit de Portugese geschiedenis zijn afgebeeld. Het is zeker een bezoek waard, zelfs als je geen trein neemt!

2. Clérigos Toren

Een andere must-see plek in Porto is de Clérigos Toren. Deze barokke toren, gebouwd in de 18e eeuw, is 75 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de stad. Als jij je dapper genoeg voelt, kun je zelfs de 220 treden naar de top beklimmen!

3. Livraria Lello

Geen bezoek aan Porto zou compleet zijn zonder een stop bij Livraria Lello, een van de oudste en mooiste boekwinkels ter wereld. De winkel werd opgericht in 1869 en het interieur is werkelijk adembenemend, met uitgebreid houtsnijwerk, glas-in-loodramen en een indrukwekkende trap.

4. Palácio da Bolsa

Als je geïnteresseerd bent in architectuur, moet je ook het Palácio da Bolsa bezoeken. Dit 19e-eeuwse neoklassieke gebouw was ooit de effectenbeurs, en het is nu een van de populairste toeristische attracties in Porto.

5. Igreja de São Francisco

Deze sierlijke barokkerk is een van de mooiste in Porto, en is zeker een bezoek waard. Het interieur is bedekt met verguld houtsnijwerk en bladgoud, waardoor het echt een prachtig gezicht is.

6. Douro River Cruise

Een cruise over de rivier de Douro is de perfecte manier om Porto vanuit een ander perspectief te zien. Je kan de skyline van de stad bewonderen terwijl je voorbij vaart, en misschien zie je wel enkele van de beroemde portwijnhutten aan de oevers.

7. Mercado do Bolhão

Als je iets van het bruisende lokale leven van Porto wilt meemaken, breng dan zeker een bezoek aan Mercado do Bolhão. Deze 19e-eeuwse overdekte markt is een geweldige plek om verse producten te kopen, en het is ook een populaire plek om te lunchen.

8. Ribeira Square

Ribeira Square is een van de meest pittoreske plekjes in Porto, en het is de perfecte plek om even te pauzeren en de sfeer op te snuiven. Het plein wordt omringd door kleurrijke huizen en er zijn tal van cafés en restaurants waar je een hapje kan eten.

9. Kathedraal van Porto

Een ander architectonisch hoogtepunt in Porto is de kathedraal van Porto, een romaanse kerk die dateert uit de 12e eeuw. De kathedraal is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad, en het interieur is gewoonweg prachtig.

10. Cavalo Preto

Deze traditionele tasca (taverne) is de perfecte plek om wat van Porto's beroemde portwijn te proberen. Cavalo Preto serveert al wijn sinds 1858, en het is een populaire plek voor zowel inwoners als bezoekers.

Ben je geen fan van het charmante Porto? Probeer dan eens een stedentrip Praag voor een compleet andere ervaring!

Geef een reactie

Next Post

Maak voetbalreizen met je vriendengroep of je voetbalteam

wo dec 28 , 2022
Samen sporten is hartstikke leuk. Je vormt een team en je gaat iedere week weer het veld op of de zaal in. Misschien wordt er tussendoor zelfs nog wel even getraind. Hoe leuk is het om er eens per jaar met z'n allen op reis te gaan? Daarvoor kunnen jullie allemaal samen sparen. Bijvoorbeeld door […]