Collecting Moments

Live life with no excuses, travel with no regret ! ! !

Factoren die de waarde van cryptomunten beïnvloeden

Factoren die de waarde van cryptomunten beïnvloeden

Als je een beetje de waardes van de cryptomunten volgt, zul je vast al gezien hebben dat deze aan erg grote schommelingen onderhevig zijn. Deze schommelingen kun je op het eerste gezicht misschien niet verklaren, maar er is wel degelijk altijd een logische uitleg voor te vinden. Deze digitale munten zijn aan veel factoren onderhevig en de koers kan op ieder moment enorm pieken of dalen. Inzicht hebben in de factoren die invloed hebben op deze schommelingen, is natuurlijk goed voor je strategie. We brengen hieronder de voornaamste factoren onder de aandacht.

De markt van vraag en aanbod

Kenmerkend voor de meeste cryptomunten is dat het volume gelimiteerd is. Van iedere munt zullen er maar een bepaald aantal uitgegeven worden en dat zorgt voor schaarste, en schaarste doet kopen. Als je nagaat dat Bitcoin kopen Belgie na verloop van tijd niet meer zal kunnen omdat er gewoon geen Bitcoin meer beschikbaar is, dan weet je dat deze munt erg populair is en dat dit de prijs doet stijgen. Mensen hebben er geld voor over om iets te kopen dat uitgeput raakt.

De berichtgeving in de media en op sociale media

De waarde van cryptomunten zal voor een groot stuk beïnvloed worden door het nieuws dat erover verspreid wordt in zowel de klassieke media als op sociale media. Goed nieuws zorgt meteen voor een stijging in de prijs van de munt, slecht nieuws heeft net het omgekeerde effect. Een mooi voorbeeld hiervan is Shiba Inu. Weet je nog wat het met de waarde van de munt deed toen er berichten over verschenen op de accounts van Elon Musk? De munt steeg in een razendsnel tempo naar ongekende hoogtes die niemand voor mogelijk gehouden had.

Het handelen van de grote investeerders

Het aankoop- en verkoopgedrag van de grote investeerders in een bepaalde munt is van erg groot belang voor de waarde ervan. Omdat deze investeerders een groot marktaandeel bezitten, is iedere transactie die zij uitvoeren belangrijk en dat kan de waarde doen exploderen of net doen kelderen. Voor jou als kleine investeerder is het dus altijd goed om te kiezen voor munten waar de grote investeerders vertrouwen in hebben. Als ze munten kopen of hun investering behouden, is dit goed nieuws voor jouw investering. De munt Luna is hier een goed voorbeeld van. Het vertrouwen in deze munt was weg, de investeerders verkochten massaal hun aandeel en de waarde bereikte in enkele dagen tijd een absoluut dieptepunt dat moeilijk op te halen leek.

Geef een reactie

Next Post

Zorg altijd voor geweldige foto’s tijdens een evenement

di nov 22 , 2022
Het organiseren van evenementen is ontzettend leuk om te doen. Tijdens een evenement is het mogelijk om de gasten van het event een leuke tijd te gaan laten beleven. Er zijn uiteraard verschillende varianten van evenementen. Zo is het mogelijk om een zakelijk evenement te organiseren, maar ook zijn er verschillende publieke evenementen die je […]