Collecting Moments

Live life with no excuses, travel with no regret ! ! !

Gekleurd MDF: Eigenschappen, toepassingen en gebruik

Gekleurd MDF: Eigenschappen, toepassingen en gebruik

MDF, of Medium Density Fiberboard, is een soort gefabriceerd hout dat is gemaakt van houtvezels die onder hitte en druk aan elkaar zijn gelijmd. MDF is doorgaans dichter dan multiplex en heeft een glad oppervlak dat kan worden geverfd of gelamineerd. Het wordt vaak gebruikt voor kasten, meubels en lijstwerk.

DF is MDF dat is geverfd of geverfd in een reeks kleuren. Het kan worden gebruikt om een pop van kleur aan om het even welk project toe te voegen, en is vooral kindermeubilair en ruimten. Gekleurd MDF kan op dezelfde manier worden gebruikt als gewoon MDF, maar het is belangrijk op te merken dat de kleur na verloop van tijd kan vervagen bij blootstelling aan direct zonlicht. Door en door gekleurd mdf betekent dat de kleurstof tijdens het productieroces al is toegevoegd.

Het is dus een soort houtproduct / vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF). Deze specifieke soort MDF-plaat wordt gemaakt van op de juiste wijze samengeperste houtvezels, was en hars. MDF deelt kenmerken met hardboard en spaanplaat. De MDF-plaat kan in een groot aantal industrieën worden gebruikt. MFD-platen zijn vaak geschikt voor gebruik in het interieur en de economie. Door zijn lichte gewicht is MDF-plaat met gemiddelde dichtheid eenvoudig te snijden en te vormen. Bovendien kan een MDF-plaat met een coating waterdicht worden gemaakt. Door deze eigenschappen is de MDF-plaat een geweldig materiaal. 

Vezelplaat met een gemiddelde dichtheid 

MDF-plaat is de gangbare naam voor vezelplaat met een gemiddelde dichtheid op de markt. Het onderscheid in de productie van vezelplaat is waar de naam MDF-plaat vandaan komt. Bij verschillende toepassingen van materialen wordt het rasterachtige MDF-ontwerp het meest gebruikt. De kosten van een MDF-plaat worden onder meer bepaald door de dikte, de verschillende kwaliteiten en de afwerking van de laminering. Zaagsel en houtmolenwas worden massaal gecombineerd om MDF te maken. MDF-platen worden sinds 1980 op grote schaal geproduceerd. Vandaag de dag heeft het gebruik van MDF-platen de ontwerpmogelijkheden van bouwers, houtbewerkers en architecten vervangen. 

Multiplex is vaak dunner en zachter dan MDF-vezelplaat. Het wordt vervaardigd uit een verscheidenheid van houtvezels. Bijgevolg kan MDF in de bouw worden gebruikt in plaats van multiplex. De dichtheid van vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF-plaat) is doorgaans gelijk aan die van multiplex. Omdat vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF) zo aanpasbaar is en goed werkt voor kasten, meubels en lijstwerk, kan het worden gebruikt voor volledige projecten. Soms wordt fineer of laminaat gebruikt om de echte houtnerf op MDF te laten lijken.

Wil je MDF, HFL of een betonlook plaat kopen? Bezoek dan even ret-interieur.nl, hier vind je plaatmateriaal voor elk project!

Next Post

Waarom is goede buitenverlichting nodig?

wo mrt 1 , 2023
Waarom is goede buitenverlichting nodig? Hoe groot of klein jouw huis ook is, het blijft noodzakelijk dat je er alles aan doet om het te beschermen. Naast het installeren van alarm- en camerasystemen, stevige deuren, dievenijzer, etc., is het ook belangrijk om goede verlichting rondom het huis te hebben. Met goede buitenverlichting kun je een […]