Collecting Moments

Live life with no excuses, travel with no regret ! ! !

De mooiste uitvaart

De mooiste uitvaart

Helaas sta je nu voor de moeilijke taak van het plannen van een uitvaart. Ten eerste; gecondoleerd, en ten tweede; geen zorgen, je staat er niet alleen voor. Ook niet in het rouwproces, maar ook zeker niet in het logistieke proces van de uitvaartweek. Daar heb je namelijk een uitvaartverzorger voor, voor een uitvaart Amsterdam of ergens anders. 

Het logistieke

Het laatste waar je, na het overlijden van een dierbare, mee bezig wil zijn is logistiek geregel. Tegelijkertijd moet er binnen twee weken na het overlijden een uitvaart plaatsvinden, en is een uitvaart ook een mooie kans om afscheid te nemen met iedereen die van die persoon houdt. Je weet ook dat het moet, maar de last van het regelen van de dienst valt zwaar, en terecht. Gelukkig is er een uitvaartverzorger die een groot deel van die last weg kan nemen. De eerste grote keuze die snel gemaakt moet worden, is het kiezen van een uitvaartcentrum. Kies er een die dicht in de buurt én mooi is. Bij een uitvaartcentrum komt namelijk ook een uitvaartverzorger bij, en die neemt jou de grote logistieke vraagstukken en al het praktische geregel van een dienst en uitvaart uit handen. Zo hoef jij alleen maar de keuzes te maken; welke bloemen, bijvoorbeeld, en wat voor soort kist, en welke elementen er sowieso wel of niet in de dienst moeten. De uitvaartverzorger volgt jouw instructies op en zorgt ervoor dat je heel veel dingen niet zelf hoeft te regelen. Het enige wat dan nog aan jou is, is het aankleden van de dienst. 

Een mooie dienst

Nog iets waar je misschien liever niet bij stil wil staan. Tegelijkertijd is het aankleden van de dienst een proces waar je eigenlijk volledig open en kwetsbaar in moet gaan. Dan is het namelijk een prachtig iets, hoe zwaar en confronterend ook. Je gaat met je naasten een paar dagen zitten om alle mooie foto’s, herinneringen, verhalen en liedjes die voor jullie de overledene representeerden, uit te zoeken. Je haalt herinneringen op, vertelt elkaar grappige verhalen die jullie laten gieren van het lachen, en bedenkt waar die foto ook alweer precies genomen werd. Het is een bittere herinnering van wat er niet meer is, maar ook een mooie kans om nog een keer heel intensief stil te staan bij wat er allemaal was. 

 

Je uitvaartverzorger neemt jou dus de logistieke last uit handen, zodat je rustig en met al je aandacht kan focussen op het regelen van de mooiste dienst.

Geef een reactie

Next Post

Wat was de sfeer op stadions tijdens het fifa wk 2018?

zo dec 18 , 2022
Het FIFA WK 2018 was een magisch jaar voor veel voetballiefhebbers. De sfeer op de stadions was bijzonder en het verheugde veel fans die het op de televisie volgden. Senioren herinnerden zich hoe ze als kleine jongens in hun voetbalshirts langs de zijlijn stonden om hun favoriete team aan te moedigen. De sfeer op de […]